De wanhoop nabij….

Wanhoop, niet gehoord worden, kom niet verder, het gevoel nergens meer terecht te kunnenHet is vrijdagavond. De telefoon gaat. Zoals altijd neem ik met vriendelijke stem aan en vraag hoe ik kan helpen. Een stem aan de andere kant van de lijn vraagt om een massage te reserveren maar weet niet goed welke te nemen. Ik vraag of er een specifieke reden is waar de massage voor is. De meneer verteld mij in het kort wat er aan de hand is en al snel slaat zijn stem over….., er is duidelijk meer aan de hand, je kunt de wanhoop in zijn stem horen. We maken meteen een afspraak voor de maandag erna. Eenmaal binnen en een beetje tot rust gekomen raken we verder in gesprek. En wat ik dan te horen krijg is schokkend! Er is heel veel gebeurd en deze meneer loopt al maanden van het ene traject naar het andere. Professionele hulp! Zonder resultaat! Ten einde raad heeft deze meneer een afspraak gemaakt in de hoop hier wel hulp te krijgen, gehoord te worden en een stap verder te komen.

Het is triest maar de realiteit en zeker niet een op zichzelf staand verhaal.


Steeds vaker komen mensen in onze praktijk die echt wanhopen, zich geen raad meer weten waar ze nog kunnen aankloppen met hun lichamelijke en geestelijke klachten. Ze voelen zich niet gehoord, niet geholpen – bedonderd zelfs, hebben het gevoel dat ze nergens terecht kunnen.

Huisartsen die tijdens een gesprek ineens even privézaken moeten regelen, in plaats dat er naar jouw klachten geluisterd wordt…
Specialisten die op hun teentjes getrapt zijn als je toch verder onderzoek afdwingt.
Psychiaters die grote problemen bagatelliseren, afdoen als gewoon stress.
Werkgevers die de druk alleen maar opvoeren, nog meer werk in nog minder tijd met nog minder collega’s…

Allemaal veel gehoorde voorbeelden uit onze praktijk.

 

Mensen leggen voor zichzelf de lat heel hoog, als je dat niet doet hoor je er niet bij, bereik je niks. Nog gauw een email sturen, de zoveelste vergadering bijwonen, even de kinderen uit school halen, wassen, strijken, snel een voedzame en verantwoorde maaltijd op tafel zetten, naar de sportclub om in vorm te blijven…

We moeten van onszelf een heleboel, er is weinig tot geen tijd voor ontspanning, geen me-time.

Neem eens de tijd om te ont-moeten, laat de boel de boel en ga even relaxen met een mooi boek, geniet van de zomer in de tuin, bos, strand met dit mooie weer. Ga iets leuks met je kinderen doen, voor hun is het zo belangrijk om een voorbeeld te krijgen hoe je tijd voor jezelf vrijmaakt.

Om te beginnen is een uurtje al genoeg, het geeft zoveel rust, doet zoveel voor je lichaam, heel even bijtanken, dan gaan al die andere taken weer zoveel gemakkelijker.
Je voelt je fitter en daardoor krijg je uiteindelijk het gevoel dat je weer zelf de regie in handen hebt, de wanhoop verdwijnt langzaam naar de achtergrond…

Na een goed en lang gesprek waarin deze meneer in alle rust zijn verhaal heeft kunnen doen hebben we samen gekeken naar een massage die voor hem geschikt zou zijn. Hij voelde het meest voor een Reiki behandeling en dit bleek ook de juiste keuze. Het heeft voor hem de ontspanning gebracht die hij zo nodig had. Even het hoofd leeg maken en alles op een rijtje zetten. Na de behandeling had hij weer een sprankje hoop. Hij had zijn verhaal kunnen doen, zijn problemen waren gehoord en hij had even kunnen ontspannen. Hij heeft meteen de volgende afspraak gemaakt en samen gaan we op zoek naar de juiste hulp voor hem.

 

De wanhoop verdwijnt…..

Lees meer van onze blogberichten of bekijk ons aanbod aan massages.

Iemand een massage bij PURA massage Geleen cadeau doen?
Bestel via onze website PURA massage Eijsden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.