PURA

Massages

Welke massage moet ik kiezen?

Als je een massage kiest doe je dit waarschijnlijk met een bepaald doel.

Soms wil je gewoon even ontspannen. Je wil even weg uit de dagelijkse rollercoaster, je hoofd leeg maken en je spieren soepel houden. Hiervoor zijn bijvoorbeeld een ontspanningsmassage, voetreflexologie of klankschaal massage geschikt.

Op een ander moment heb je misschien fysieke of mentale klachten waarbij een massage verlichting kan brengen. Denk aan hoofdpijn, stijve spieren, blessures, slaapproblemen, oververmoeidheid etc. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de klachtgerichte massage, Guasha of voetreflexologie behandeling kiezen.

Alle massages hebben een ontspannend effect! Wanneer je lichaam en geest ontspannen zijn bevorderd dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam en verminderen klachten.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste massage? Neem dan contact op via het contactformulier of telefonisch via telefoonnummer 06 – 81 22 80 70

Image
Raindrop Techniek
Deze techniek is een benadering van de voeten, rug, nek en schouders met 100% pure essentiële olie. Er worden 9 verschillende essentiële oliën in een bepaalde volgorde gebruikt. De Raindrop massage ondersteunt het immuunsysteem om zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. De techniek werkt ontspannend en zuiverend op het lichaam. Veel cliënten ervaren een positieve verandering bij lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Het balanceert de energiecentra in ons lichaam, reduceert stress en angsten, ondersteunt een gezonde spijsvertering en verlicht rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren. Alleen al door het inademen van de geur van de oliën kan er op emotioneel gebied al veel gebeuren, via de neus kunnen de geurmoleculen direct invloed uitoefenen op onze emoties. De oliën stimuleren om los te laten en te ontspannen en zo bijdragen aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.
massage en voetreflexologie bij kanker. Sittard-Geleen-Eijsden-Margraten
Massage en voetreflexologie bij kanker
Deze bijzondere behandelingen worden met een speciale techniek van hele zachte strelingen en aanrakingen uitgevoerd en hebben als doel het lichaam weer in balans te brengen en zo nog beter de volgende behandeling in het ziekenhuis te kunnen doorstaan. Deze massages geven u de kans om alles even te vergeten en alleen maar te genieten. Als je open staat voor een massage komt het hormoon oxytocine vrij (gelukshormoon), waardoor je je lekkerder in je vel voelt. Elke behandeling wordt volledig op jou afgestemd om zo het beste resultaat te krijgen.
Tevens zijn deze behandelingen uiterst geschikt voor mensen met MS, burn out klachten, reuma, fibromyalgie enz.
Uw masseur is gecertificeerd om deze behandelingen te mogen uitvoeren. De massage kan in een uitgebreide of verkorte versie gegeven worden. Indien je niet naar de praktijk kunt komen kan de verkorte versie onder bepaalde voorwaarden ook op locatie worden gedaan. Dit geldt ook voor de voetreflexologie. De kosten voor de massages bedragen:
Uitgebreide herbalanceringsmassage: € 50,00
Verkorte herbalanceringsmassage: € 30,00
Voetreflexologie: € 50,00 Indien de behandeling op locatie wordt gegeven berekenen wij een toeslag voor de reiskosten.
Image
Voetreflexologie
Voetreflexologie is een zeer ontspannende en effectieve behandeling. De therapie gaat er vanuit dat reflexpunten onder en op de voeten corresponderen met alle organen, klieren en andere lichaamsdelen. Er stroomt constant energie door de energiebanen in ons lichaam. De energiebanen komen samen als reflexpunten in onze voeten en handen. Door het behandelen van de reflexpunten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Een voetreflexmassage kan verlichting bieden bij uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, nek- en schouderklachten, menstruatieklachten, gewrichtspijn en verkoudheid. Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel met een deken over je heen. Draag gemakkelijke, niet knellende kleding en liefst een broek die tot boven de knieën omhoog geschoven kan worden.
masseuse wellness massage sportmassage rugmassage cupping massage voetreflex
Klachtgerichte / Medische Massage
Ondervindt u veel of heeft u geregeld last van specifieke klachten, dan kan onze klachtgerichte massage uitkomst bieden. Vaak zijn deze klachten werkgerelateerd of het zijn bijvoorbeeld overblijfselen of symptomen van sportblessures. Met een klachtgerichte massage focussen wij ons specifiek op het klachtengebied. Maar wat nog belangrijker is, is dat we proberen de oorzaak van de klachten te achterhalen en aan te pakken. Klachtgerichte massage helpt bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten en sportblessures zoals bijvoorbeeld Shin Splint (de nachtmerrie van elke loper). Heeft u last van fysieke klachten en wilt u zich hiervoor laten behandelen? Vraag telefonisch informatie, stuur een mail naar info@massage-geleen.nl of gebruik het contactformulier onder aan de pagina. Omschrijf uitgebreid welke klachten u ondervindt, of u de klachten kunt verklaren, of u onder behandeling staat of heeft gestaan van een specialist en verder alle informatie waarvan u denkt dat het belangrijk kan zijn. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u te adviseren over een behandeling. Klachtgerichte massage is ook mogelijk in combinatie met onze ontspanningsmassage!
Image
Cupping Massage
Cupping massage is een holistische therapie waarbij lichaam en geest in balans gebracht worden. De levensenergie kan weer vrijuit stromen. Door een cupping massage worden gifstoffen afgevoerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd door kunststof cups op de rug te plaatsen middels een vacuüm. Cupping wordt gebruikt om pijn aan de nek, schouders en rug te behandelen. Ook cellulitis kan behandeld worden en zal door de betere doorbloeding flink verminderen. Cupping is een techniek die al 1500 jaar geleden door de Egyptenaren werd gebruikt. Zij hebben hun kennis overgedragen aan de Grieken. Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, raadde het gebruik van bekers aan voor diverse aandoeningen. Tegenwoordig is cupping een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde.
Image
Oorkaarsen
Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse oorklachten. Ze bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken op de diep in het oor liggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Oorkaarsen kunnen tevens verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten en hoofdpijnen. Tijdens het branden van de kaars hoor je wat geknetter, dit werkt rustgevend. De warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes. Eventueel vuil uit het oor wordt opgezogen en vind je later mogelijk terug in de oorkaars. Ook wordt het afweersysteem gestimuleerd. De damp van de kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, mond-, neus en keelholten. Daar kan het nog een extra werking geven.
De oorkaars behandeling heeft een verzachtend effect op het gehele oorgebied. Bij welke klachten kunnen oorkaarsen verlichting geven? Doofheid, oorruis, oorsuizingen, oordruk (vb na zwemmen of vliegtuig).
Doorbloedingsproblemen van het oor.
Tevens worden oorkaarsen gebruikt als pijnloos alternatief voor oorspuiten omdat ze overtollig oorsmeer kunnen losmaken en verwijderen.
Ziekte van menière (duizelingen, oorsuizen, gehoorverlies)
Voorhoofdsholte- en bijholteproblemen of ontstekingen.
Neusklachten, keelklachten etc.
Hoofdpijn, migraine, druk op het hoofd, slapeloosheid, stress, oververmoeidheid, snurken. De energiecirculatie en coördinatie van de twee hersenhelften wordt gestimuleerd.
Image
Therapeutische Massage bij Rugklachten
Heeft u veel klachten aan uw boven- of onderrug? Dan is een therapeutische massage bij rugklachten zeker een aanrader. Tijdens de massage wordt er op zoek gegaan naar knelpunten die u nu belemmeren om goed te kunnen functioneren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd door de massage zodat u minder spanning voelt in uw rug. Therapeutische massage is zeer effectief bij rugpijn, spit, ischias en hernia. Het is belangrijk om vooraf naar de huisarts te gaan voor het stellen van een diagnose. Vraag uw arts dan tevens voor (schriftelijke) toestemming om te masseren. In geval van een nekhernia of een (slijmbeurs)ontsteking kunnen wij u niet masseren.
Image
Guasha Therapie
Guasha is een traditionele Chinese schraaptechniek die al enkele duizenden jaren bestaat. Waarschijnlijk is deze techniek nog ouder dan acupunctuur. "Gua" betekent schrapen en "Sha"betekent geblokkeerde energie (afvalstoffen) die zich in het lichaam vertaalt naar klachten. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van olie. Er kan geschraapt worden met verschillende soorten stenen. De geblokkeerde energie is voor de patiënt voelbaar als zandkorrels onder de huid als er met de steen overheen gegaan wordt. De huid kleurt rood op plaatsen waar de afvalstoffen zitten. Dit kan varieren van rood tot diep paars. De verkleuringen verdwijnen binnen 3 - 7 dagen volledig. Na een aantal behandelingen is er steeds minder verkleuring te zien. Guasha reinigt en ontgift, stimuleert het immuunsysteem, heft blokkades op, stimuleert de bloedsomloop, pijnbestrijding en geeft ontspanning en tegelijk ook energie (blokkades verdwijnen dus betere doorstroming en minder pijn). Het kan preventief en als versterking van het lichaam gebruikt worden bij meer dan 400 verschillende klachten waaronder: pijnklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, RSI / CANS, tennis- en golfarm, stress / burn-out, astma, hooikoorts, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid en fibromyalgie. Guasha werkt net als de meeste alternatieve therapieën op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Door het opheffen van de fysieke blokkades, het herstellen van de doorstroming en het verwijderen van afvalstoffen heeft het een gunstige invloed op het zenuwstelsel. Lichaam en geest worden weer in balans gebracht.
masseuse wellness massage sportmassage rugmassage cupping massage voetreflex
Wellness Massage
Massage is een holistische therapie waarbij lichaam en geest in balans worden gebracht. De Chi (Chinees voor levensenergie) zal weer zonder blokkades door het lichaam kunnen stromen. In Aziatische landen kent men al duizenden jaren de waarde van een goede massage, ook in onze westerse cultuur zien mensen steeds meer het belang van een massage, even tijd voor jezelf in onze hectische wereld. Tijdens een massage kom je in een diepe ontspanning, hierdoor komt je lichaam en je geest in een diepe rust. Onder andere bij een burn-out of depressieve klachten is een ontspanningsmassage zeer heilzaam.
Image
Hotstone massage
Warme vulkanische stenen verwarmen je spieren en de heerlijke geur van de massageolie zorgt voor een diepe ontspanning. Het eeuwenoude ritueel verzacht de spieren en ontspant lichaam en geest. Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. Bij een hoge buitentemperatuur wordt de hotstone massage niet gedaan. De reden hiervan is dat anders jouw lichaamstemperatuur te hoog kan worden en geen mogelijkheid heeft om natuurlijk af te koelen. Wanneer je zwanger bent kan je deze behandeling helaas niet ondergaan.
Bekijk de tarieven

Geen van mijn behandelingen is erotisch van aard!