PURA

Massages

Welke massage moet ik kiezen?

Als u een massage kiest doet u dit misschien met een bepaald doel.

Sommige mensen willen gewoon even ontspannen. Ze willen even uit de waan van de dag stappen, het hoofd leeg maken en hun spieren soepel houden. Hiervoor zijn bijvoorbeeld onze ontspanningsmassage, voetreflexmassage of klankschaal massage geschikt.

Andere mensen willen een klacht laten behandelen. Je hebt fysieke of mentale klachten waarbij een massage verlichting kan brengen. Denk aan hoofdpijn, stijve spieren, blessures, slaapproblemen, oververmoeidheid etc. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld onze klachtgerichte massage, guasha, voetreflex of Reiki behandeling kiezen.

Alle massages hebben een ontspannend effect! Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn bevorderd dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam en verminderen klachten.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw massage? Neem dan contact op via het contactformulier of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 06 – 81 22 80 70

Image
Raindrop Techniek
Deze techniek is een benadering van de voeten, rug, nek en schouders met 100% pure essentiële olie. Er worden 9 verschillende essentiële oliën in een bepaalde volgorde gebruikt. De Raindrop massage ondersteunt het immuunsysteem om zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. De techniek werkt ontspannend en zuiverend op het lichaam. Veel cliënten ervaren een positieve verandering bij lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Het balanceert de energiecentra in ons lichaam, reduceert stress en angsten, ondersteunt een gezonde spijsvertering en verlicht rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren. Alleen al door het inademen van de geur van de oliën kan er op emotioneel gebied al veel gebeuren, via de neus kunnen de geurmoleculen direct invloed uitoefenen op onze emoties. De oliën stimuleren om los te laten en te ontspannen en zo bijdragen aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.
massage en voetreflexologie bij kanker. Sittard-Geleen-Eijsden-Margraten
Massage en voetreflexologie bij kanker
Deze bijzondere behandelingen worden met een speciale techniek van hele zachte strelingen en aanrakingen uitgevoerd en hebben als doel het lichaam weer in balans te brengen en zo nog beter de volgende behandeling in het ziekenhuis te kunnen doorstaan. Deze massages geven u de kans om alles even te vergeten en alleen maar te genieten. Als je open staat voor een massage komt het hormoon oxytocine vrij (gelukshormoon), waardoor je je lekkerder in je vel voelt. Elke behandeling wordt volledig op jou afgestemd om zo het beste resultaat te krijgen.
Tevens zijn deze behandelingen uiterst geschikt voor mensen met MS, burn out klachten, reuma, fibromyalgie enz.
Uw masseur is gecertificeerd om deze behandelingen te mogen uitvoeren. De massage kan in een uitgebreide of verkorte versie gegeven worden. Indien je niet naar de praktijk kunt komen kan de verkorte versie onder bepaalde voorwaarden ook op locatie worden gedaan. Dit geldt ook voor de voetreflexologie. De kosten voor de massages bedragen:
Uitgebreide herbalanceringsmassage: € 50,00
Verkorte herbalanceringsmassage: € 30,00
Voetreflexologie: € 50,00 Indien de behandeling op locatie wordt gegeven berekenen wij een toeslag voor de reiskosten.
Image
Voetreflexologie
Voetreflexologie is een zeer ontspannende en effectieve behandeling. De therapie gaat er vanuit dat reflexpunten onder en op de voeten corresponderen met alle organen, klieren en andere lichaamsdelen. Er stroomt constant energie door de energiebanen in ons lichaam. De energiebanen komen samen als reflexpunten in onze voeten en handen. Door het behandelen van de reflexpunten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Een voetreflexmassage kan verlichting bieden bij uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, nek- en schouderklachten, menstruatieklachten, gewrichtspijn en verkoudheid. Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel met een deken over je heen. Draag gemakkelijke, niet knellende kleding en liefst een broek die tot boven de knieën omhoog geschoven kan worden.
masseuse wellness massage sportmassage rugmassage cupping massage voetreflex
Klachtgerichte / Medische Massage
Ondervindt u veel of heeft u geregeld last van specifieke klachten, dan kan onze klachtgerichte massage uitkomst bieden. Vaak zijn deze klachten werkgerelateerd of het zijn bijvoorbeeld overblijfselen of symptomen van sportblessures. Met een klachtgerichte massage focussen wij ons specifiek op het klachtengebied. Maar wat nog belangrijker is, is dat we proberen de oorzaak van de klachten te achterhalen en aan te pakken. Klachtgerichte massage helpt bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten en sportblessures zoals bijvoorbeeld Shin Splint (de nachtmerrie van elke loper). Heeft u last van fysieke klachten en wilt u zich hiervoor laten behandelen? Vraag telefonisch informatie, stuur een mail naar info@massage-geleen.nl of gebruik het contactformulier onder aan de pagina. Omschrijf uitgebreid welke klachten u ondervindt, of u de klachten kunt verklaren, of u onder behandeling staat of heeft gestaan van een specialist en verder alle informatie waarvan u denkt dat het belangrijk kan zijn. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u te adviseren over een behandeling. Klachtgerichte massage is ook mogelijk in combinatie met onze ontspanningsmassage!
Image
Cupping Massage
Cupping massage is een holistische therapie waarbij lichaam en geest in balans gebracht worden. De levensenergie kan weer vrijuit stromen. Door een cupping massage worden gifstoffen afgevoerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd door kunststof cups op de rug te plaatsen middels een vacuüm. Cupping wordt gebruikt om pijn aan de nek, schouders en rug te behandelen. Ook cellulitis kan behandeld worden en zal door de betere doorbloeding flink verminderen. Cupping is een techniek die al 1500 jaar geleden door de Egyptenaren werd gebruikt. Zij hebben hun kennis overgedragen aan de Grieken. Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, raadde het gebruik van bekers aan voor diverse aandoeningen. Tegenwoordig is cupping een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde.
Image
Therapeutische Massage bij Rugklachten
Heeft u veel klachten aan uw boven- of onderrug? Dan is een therapeutische massage bij rugklachten zeker een aanrader. Tijdens de massage wordt er op zoek gegaan naar knelpunten die u nu belemmeren om goed te kunnen functioneren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd door de massage zodat u minder spanning voelt in uw rug. Therapeutische massage is zeer effectief bij rugpijn, spit, ischias en hernia. Het is belangrijk om vooraf naar de huisarts te gaan voor het stellen van een diagnose. Vraag uw arts dan tevens voor (schriftelijke) toestemming om te masseren. In geval van een nekhernia of een (slijmbeurs)ontsteking kunnen wij u niet masseren.
masseuse wellness massage sportmassage rugmassage cupping massage voetreflex
Wellness Massage
Massage is een holistische therapie waarbij lichaam en geest in balans worden gebracht. De Chi (Chinees voor levensenergie) zal weer zonder blokkades door het lichaam kunnen stromen. In Aziatische landen kent men al duizenden jaren de waarde van een goede massage, ook in onze westerse cultuur zien mensen steeds meer het belang van een massage, even tijd voor jezelf in onze hectische wereld. Tijdens een massage kom je in een diepe ontspanning, hierdoor komt je lichaam en je geest in een diepe rust. Onder andere bij een burn-out of depressieve klachten is een ontspanningsmassage zeer heilzaam.
Image
Oorkaarsen
Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse oorklachten. Ze bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken op de diep in het oor liggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Oorkaarsen kunnen tevens verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten en hoofdpijnen. Tijdens het branden van de kaars hoor je wat geknetter, dit werkt rustgevend. De warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes. Eventueel vuil uit het oor wordt opgezogen en vind je later mogelijk terug in de oorkaars. Ook wordt het afweersysteem gestimuleerd. De damp van de kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, mond-, neus en keelholten. Daar kan het nog een extra werking geven.
De oorkaars behandeling heeft een verzachtend effect op het gehele oorgebied. Bij welke klachten kunnen oorkaarsen verlichting geven? Doofheid, oorruis, oorsuizingen, oordruk (vb na zwemmen of vliegtuig).
Doorbloedingsproblemen van het oor.
Tevens worden oorkaarsen gebruikt als pijnloos alternatief voor oorspuiten omdat ze overtollig oorsmeer kunnen losmaken en verwijderen.
Ziekte van menière (duizelingen, oorsuizen, gehoorverlies)
Voorhoofdsholte- en bijholteproblemen of ontstekingen.
Neusklachten, keelklachten etc.
Hoofdpijn, migraine, druk op het hoofd, slapeloosheid, stress, oververmoeidheid, snurken. De energiecirculatie en coördinatie van de twee hersenhelften wordt gestimuleerd.
Image
Healing
Ons lichaam bestaat uit twee delen, het fysiek lichaam wat we allemaal kennen en het energetische lichaam ofwel aura. Op het energetische lichaam kan een healing worden toegepast. Tijdens een healing werken we dus aan het energetische lichaam, worden de chakra's en aura gecontroleerd, gereinigd en waar nodig opnieuw geactiveerd. Afhankelijk van wat er nog meer nodig is wordt er nog gebruik gemaakt van magnetiseren, een massage of reiki. Het doel van een healing is om je weer in contact te brengen met jezelf en er zo voor te zorgen dat de energie weer optimaal gaat stromen.
Image
Stoelmassage
Stoelmassage is uitermate geschikt voor het behandelen rug-, nek, en schouderklachten. Vaak zijn deze klachten werk gerelateerd door bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding werken. Dat maakt de stoelmassage geschikt voor bedrijfsmassage maar ook als particulier is de stoelmassage een goede keuze. Het is een korte maar zeer ontspannende en activerende massage waarbij u direct na de behandeling een gevoel van verlichting en nieuwe energie ervaart. Doordat de massage door de kleding heen gegeven word maakt hem bovendien laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Door de relatief korte sessie (gemiddeld 20 – 30 minuten) en het grote effect is deze massage ook zeer goed betaalbaar en zeker het proberen waard.
Image
Intuïtieve Massage
Een intuïtieve massage is helemaal afgestemd op jou. Om te beginnen worden je chakra's (energiepunten in het lichaam) gependeld en indien nodig geactiveerd. Er wordt warme olie gebruikt om te masseren. Je kiest zelf muziek uit waar je heerlijk bij kunt ontspannen, er wordt gemasseerd op het ritme van de muziek. Je zoekt een essentiële olie uit voor een lekker geurtje en ik stem me op jou af. Hierdoor kom je in een nog diepere ontspanning dan bij de reguliere ontspanningsmassage.
Image
Access Bars
Ervaar je veel stress? Ben je een piekeraar? Is je hoofd vol van alles wat je constant moet? Heb je weinig levenslust? Heb je last van angsten of paniekaanvallen? Heb je fysieke kwaaltjes die maar niet beter lijken te worden? Dan heeft Pura Massage wellicht een mogelijkheid voor je! Tijdens een Access Bars behandeling wordt er gewerkt op 32 drukpunten op je hoofd. Deze punten staan voor verschillende contexten in je leven zoals: controle, lichaam, creativiteit, dankbaarheid, relaties, kalmte enz. Op deze drukpunten liggen alle gedachten, ideeën, overwegingen, beslissingen, gevoelens en emoties opgeslagen met betrekking tot die specifieke context. Door de punten in verschillende combinaties aan te raken wordt de energie in je lichaam weer op gang gebracht en zullen blokkades zich oplossen. Zo kan alle overbodige geestelijke en lichamelijke ballast die je nog meedraagt en je niet meer dient ontladen. Je kunt dit vergelijken met het defragmenteren van een computer. Wanneer je de harde schijf opschoont is er meer ruime voor alle andere programma's. Hierdoor krijg je meer rust, ruimte en overzicht. De Bars worden ook wel gezien als een detox voor je lichaam en geest gezien. Heb jij last van: Stress, angst- en paniekaanvallen, depressie, burn-out, onzekerheid, slapeloosheid, concentratiegebrek, examenstress, ADHA/ADD klachten enz, dan kun je zeker baat hebben bij een Bars behandeling.
Image
Reiki
Reiki betekent letterlijk "universele levensenergie". Het is een eenvoudige maar krachtige ontspanningsmethode. Reiki brengt het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang. De energie stroomt altijd eerst naar de oorzaak van de klacht om deze op te lossen en de symptomen te laten verdwijnen. Een Reiki behandeling kan onder andere toegepast worden bij: Hoofdpijn, nek- en rugklachten, maagklachten, slapeloosheid en stress. De behandeling is ook heel geschikt voor kinderen en dieren. Reiki zorgt voor diepe ontspanning, neemt stress weg en geeft je meer energie. Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel en wordt handoplegging gebruikt om de energie door te geven tot in de kleinste cellen van het lichaam. Kleding mag je aanhouden, draag wel makkelijk zittende kleding.
Image
Guasha Therapie
Guasha is een traditionele Chinese schraaptechniek die al enkele duizenden jaren bestaat. Waarschijnlijk is deze techniek nog ouder dan acupunctuur. "Gua" betekent schrapen en "Sha"betekent geblokkeerde energie (afvalstoffen) die zich in het lichaam vertaalt naar klachten. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van olie. Er kan geschraapt worden met verschillende soorten stenen. De geblokkeerde energie is voor de patiënt voelbaar als zandkorrels onder de huid als er met de steen overheen gegaan wordt. De huid kleurt rood op plaatsen waar de afvalstoffen zitten. Dit kan varieren van rood tot diep paars. De verkleuringen verdwijnen binnen 3 - 7 dagen volledig. Na een aantal behandelingen is er steeds minder verkleuring te zien. Guasha reinigt en ontgift, stimuleert het immuunsysteem, heft blokkades op, stimuleert de bloedsomloop, pijnbestrijding en geeft ontspanning en tegelijk ook energie (blokkades verdwijnen dus betere doorstroming en minder pijn). Het kan preventief en als versterking van het lichaam gebruikt worden bij meer dan 400 verschillende klachten waaronder: pijnklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, RSI / CANS, tennis- en golfarm, stress / burn-out, astma, hooikoorts, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid en fibromyalgie. Guasha werkt net als de meeste alternatieve therapieën op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Door het opheffen van de fysieke blokkades, het herstellen van de doorstroming en het verwijderen van afvalstoffen heeft het een gunstige invloed op het zenuwstelsel. Lichaam en geest worden weer in balans gebracht.
Massage Geleen | Pura massage praktijk Sittard - Geleen - Maastricht - Parkstad
Klankschaalmassage
Een klankschaalmassage zorgt ervoor dat opgehoopte spanningen (emoties) uit het lichaam getrild worden, hierdoor kan het lichaam zich weer ontspannen. Door de volledige ontspanning wordt de behandeling ook wel klankschaalmeditatie genoemd. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water, hierdoor worden de trillingen gemakkelijk opgenomen en kunnen zo tot diep in het lichaam doordringen. De trillingen werken lang door, soms wel enkele dagen. Het lichaam komt zo weer beter in balans. Door blokkades in het lichaam of op emotioneel niveau kunnen soms meerdere klankschaalmassages nodig zijn om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken. Een klankschaalmassage kan een goede ondersteuning zijn naast andere (reguliere) behandelingen. Zelfs als je geen klachten hebt kan deze massage als zeer ontspannend ervaren worden. De behandeling vindt plaats op een massagetafel. Kleding kun je aanhouden en als je het prettig vindt krijg je een deken over je heen. Draag gemakkelijke, niet knellende kleding. Er wordt zowel aan de rugzijde als aan de voorkant behandeld. De schalen worden op en naast het lichaam geplaatst. Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken zodat de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.
Bekijk onze tarieven

Geen van onze massages is erotisch van aard!

Indien het nodig is om voor uw behandeling naar de praktijk in Eijsden te komen
zal er een toeslag worden berekend van € 5,00 in verband met de reiskosten.