Visie

PURA Massage Geleen staat voor snelle service en een holistische benadering.

Als iemand de stap neemt om zijn gezondheid te verbeteren probeer ik zo spoedig mogelijk een afspraak te plannen. Als iemand contact opneemt voor een afspraak dan betekend dat dat hij of zij op dát moment klaar is om te werken aan herstel. Daarom probeer ik spoedgevallen binnen 24 uur te helpen en de meeste afspraken kunnen op korte termijn plaatsvinden.

Mijn visie is dat je klachten het beste op een holistische manier kunt benaderen. Dat houdt in dat ik lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zie. Gedachtes roepen lichamelijke reacties op. Negatieve gedachtes roepen dus negatieve lichamelijke reacties op. Een eerste vereiste om een klacht effectief te behandelen is dus een positieve benadering. Hierdoor kun je tot de oorzaak doordringen en dus aan een blijvende oplossing werken.

Yes! Ik heb klachten.

Natuurlijk is het hebben van mentale of fysieke klachten niet fijn. Maar als je deze vanuit mijn visie bekijkt is dit een mooie kans en het juiste moment om iets in je leven ten goede te veranderen. Een positieve wending te geven. Misschien loop je met een burn-out door je werk, dan is dit het moment om je af te vragen of deze baan echt is wat je wil. Misschien is bij jou fibromyalgie geconstateerd, dan is dit het moment om je leven zo in te richten zodat je wel kunt functioneren.

Om dit te kunnen doen moet je eerst je klacht erkennen. In de juiste “mindset” komen. Ten eerste neem je zelf de controle over je klacht, jij bent degene die verantwoordelijk is voor jouw lichaam en leven. Ga doen wat goed voor je is en goed voelt. Ten tweede moet je proberen erachter te komen of de situatie op dit moment echt is zoals jij hem ervaart. Vaak blijken onze gedachtes niet te kloppen als we niet lekker in ons vel zitten. Dit gebeurt onbewust. Het is de mens eigen om meer negatief dan positief te denken. Ten derde moet je jezelf de vraag stellen wat jij nu kunt doen om de situatie te veranderen.

Dit zijn geen makkelijke vragen en waarschijnlijk weet je het antwoord ook niet meteen. Maar ik kan je hierbij zeker helpen. Ik ben een goede gesprekspartner en tijdens de massage heb je de tijd en de rust geven om even helder na te denken en alles makkelijker op een rijtje te zetten.

Herstel

Erkenning van je klacht is het startsein van een nieuw begin. Echte fysieke klachten ontstaan vaak doordat we te lang blijven doorgaan. We onderdrukken ze met onze geest. Als we dit maar lang genoeg doen belanden we in een vicieuze cirkel van mentale en fysieke klachten waar we moeilijk weer uit kunnen komen. Met massage werk je ook aan een stukje bewustwording. Hierdoor kun je tot de echte oorzaak van de klacht komen. Vaak zien we dat als mensen zich bewust worden dat fysieke klachten vanzelf al verminderen of zelfs verdwijnen.

Nek-, rug,- en schouderklachten zijn vaak gehoorde klachten. Maar ook hartklachten, verhoogde bloeddruk en benauwdheid komen regelmatig voor. Vaak zijn dit mensen die continue over hun grens gaan, niet “nee” kunnen zeggen. Dit kan bijvoorbeeld op het werk zijn maar ook in de sport of gewoon in het dagelijkse leven. Ons lichaam reageert hier feilloos op met spanning en stress.

“Mensen staan vaak onder enorme druk doordat ze proberen meer aan de behoeften van anderen te voldoen dan aan hun eigen behoeften”

 

De Westerse geneeskunde is veelal gericht op het onderdrukken van de symptomen. Wanneer echter niet alles meer in één hokje past loopt het vast. Mensen komen niet meer verder met hun herstel.

Alternatieve zorg, al dan niet in combinatie met reguliere zorg, bied hier veel meer mogelijkheden. Samen proberen we tot de echte oorzaak van de klachten te komen. Door gesprekken kunnen we samen de juiste behandeling voor jou samenstellen. Massage heeft enorm veel positieve effecten op het mentale vlak en met diverse massagetechnieken kunnen we veel fysieke klachten de baas.

Wil jij ook werken aan je herstel of gezondheid?

Dan nodig ik je graag uit voor een behandeling zodat je het positieve effect van massage zelf kunt ervaren.